Nosework 12. - 13. september - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

Nosework 2

Nosework 12. – 13. september

Nosework er sporten som lar deg kombinere spesialsøk med hverdagen! Du har kanskje tenkt at spesialsøk er noe som er forbeholdt de som jobber med hund som yrke. Politihund, narkotikahund. Men det stemmer ikke! Riktignok er Nosework inspirert av operative søkshunder og all den erfaring vi mennesker har med å jobbe med hundens luktesans som et fantastisk verktøy. Sporten er inspirerende, morsom og utfordrende – og noe som passer alle hunder, uansett rase, uansett alder!

Det finnes mange grunner til at Nosework er en sport som har positive effekter. Det passer for deg som har familiehund, en turkompis eller driver aktivt med jakt eller konkurrerer i andre hundesporter. Det bidrar til økt samarbeid, økt tillit, økt samspill og er en enkel måte å styrke relasjonen du har med din hund!

Du vil lære om hvordan luktesansen til hunden fungerer (den er fantastisk!) og hvordan man arbeider med å lære inn bestemte lukter og jobbe med motivasjon til å søke. Du blir også god på å lese din hund!

Det er et sikkert sett å holde hunden i god fysisk og psykisk form. Den har spesielt god effekt på hunder med ekstra mye energi (unghunden for eksempel) eller de hundene som kan være lett påvirket av miljø og andre ting.

Nosework Trinn 2
Helg, 12.-13. september
Klokken: 10:00-15:00 begge dager
Sted: Kan variere. Avhengig av bil. (Trondheim)
Pris: 2150,-

Nosework trinn 2

Dette er kurset for deg som allerede har trent inn lukt og vil utfordre deg litt videre! Her vil vi se nærmere på hver enkelt ekvipasje, hvordan vi kan videreutvikle søk og motivasjon til å søke. Her legges det opp til god trening og læring, slik at du skal få tips til videre trening og samtidig lære mer om hvordan hunden din arbeider.

Dette vil du lære om på kurset:

 • Belønningskvalitet
 • Arbeide med motivasjon på lukt
 • Rutiner, før, under og etter søk
 • Hvordan lese din hund
 • Hvordan legge opp trening videre
 • Variasjon i søkene

 

Dette får du på kurs hos oss:

 • Alt utstyr du trenger for å fortsette med Nosework
 • Engasjerte instruktører som ønsker at du og din hund lykkes
 • Få deltagere
 • God oppfølging og tilrettelegging
 • Veiledning og tips til videre trening

Vi arrangerer i tillegg gratis fellestrening i Nosework og du kan prøve deg i Trøndersk Nosework Cup 2020!

Nosework Trinn 2
Helg, 12.-13. september
Klokken: 10:00-15:00 begge dager
Sted: Kan variere. Avhengig av bil. (Trondheim)
Pris: 2150,-