Nosework 15.-16.august - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

Nosework

Nosework 15.-16.august

Spesialsøk er ikke noe vi lenger tenker er forbehold arbeidende hunder! Selv om Nosework er en sport som er inspirert av operative søkshunder, med all den lærdommen vi har fra å jobbe med hundene – er det nå slik at alle kan drive med spesialsøk!

På dette kurset vil du lære mer om hundens fantastiske luktesans og hvordan vi kan bruke denne for å få et godt verktøy i hverdagen. Nosework passer alle hunder, om det er familiehunden, turkameraten eller den aktive hunden som holder på med jakt eller konkurrerer – så er dette et flott virkemiddel for å tilføye noe ekstra i hverdagen som bringer med seg positive effekter.

Får hunden brukt sin luktesans, vil det være med på å øke livsgleden i hunden. Det hjelper på å bygge selvtillit og bidrar til et sikkert sett å holde hunden i god form, mentalt og fysisk! Søk bringer også med seg egenskaper som styrker samspillet mellom din hund og deg. Det øker samarbeidet, tilliten og bidrar til en sterkere relasjon. Dette er noe som kan ha positiv effekt i konkurransesammenheng eller andre situasjoner som oppstår i hverdagene.

Nosework Trinn 1 helg
15. og 16.august
Klokken 10:00-15:00 begge dager
Sted: Kan variere, man er avhengig av bil (i Trondheimsområdet)
Pris: 2150,-

Hva er fordelene?

Fordelene med å bruke luktesansen til hunden er mange! En av de tingene som er verdt å nevne med Nosework, er at det krever veldig lite utstyr. Dette gjør at du kan holde på med søk, uansett hvor du er. Om det er på fjelltur, på luftetur eller på parkeringsplassen. Når utstyret er lite, er det et enkelt sett å holde hunden i god aktivitet, selv i travle hverdager!

Hvis du skulle ha ønske om å konkurrere, er det også verdt å nevne at det skal være muligheter for alle å delta! I konkurranse vil det legges opp, etter beste evne, at alle hunder kan delta. Også de hundene som er reaktive av ulike årsaker eller blir lett påvirket av miljøet. I konkurranse skal man respektere at hundene skal inn å gjennomføre søk (som er en oppgave som krever mye) – derfor skal alle hunder få minst mulig forstyrrelser før søk, slik at man går inn med de beste forutsetningene for å gjøre godt arbeid!

Hos oss møter du instruktører som har god faglig bakgrunn og er utdannet som Nosework Norge instruktører.

På kurset vil blant annet lære om:

 • Hundens luktesans
 • Søksarbeid
 • Starte innlæring av søk
 • Hvordan jobbe med motivasjon til å søke
 • Hvordan luktdiskriminering fungerer
 • Lære om hundens språk og signaler
 • Lære hvordan du skal lese og forstå din hund
 • Hvordan trene inn lukt.

Dette får du på kurs hos oss:

 • Få deltagere
 • Personlig oppfølging og tilrettelegging
 • Utstyr til Nosework
 • Engasjerte instruktører med et ønske om at du skal lykkes

 

Vi arrangerer i tillegg gratis fellestrening i Nosework og du kan prøve deg i Trøndersk Nosework Cup 2020!

 

Nosework Trinn 1 helg
15. og 16.august
Klokken 10:00-15:00 begge dager
Sted: Kan variere, man er avhengig av bil (i Trondheimsområdet)
Pris: 2150,-