Nosework 15. januar - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

Nosework

Nosework 15. januar

Spesialsøk + hverdag = sant! Nosework er en fantastisk inspirerende, morsom og utfordrende søkssport, som gir deg et fantastisk verktøy i hverdagen. Vi har oppstart av Nosework 15. januar – et kurs som passer for deg som har lyst til å lære om spesialsøk.

Nosework er en sport som er inspirert av operative søkshunder. Her lærer hundene å bruke nesen til å finne bestemte lukter og på kurs vil du lære om hundens fantastiske luktesans og motivasjon til å søke.

Luktesansen til hunden er viktig, både for velvære og i alle punkter i deres liv. Det kan være lett å glemme hvor avhengig de er av å bruke luktesansen, for i motsetning til oss mennesker, bruker de denne aktivt. Hele tiden.

Hvis vi kan finne noe å bruke luktesansen deres på, som er morsomt for oss, gir det en merverdi for hunden. Å bruke luktesansen øker livsglede, selvtillit og bidrar til trygghet i hunden. Det gir altså stort utbytte og passer alle hunder – kanskje ekstra godt for unghunden, de hundene som har mye ekstra energi eller er miljøpåvirket og utagerende av ulike årsaker.

Nosework Trinn 1 oppstart 15. januar
6 uker, onsdager
Klokken 19:00-21:00
Sted: Kan variere, man er avhengig av bil (i Trondheimsområdet)
Pris: 2150,-

Hva er fordelene med Nosework?

Fordelene med å bruke luktesansen til hunden er mange, men en av de største fordelene med Nosework er at det krever lite utstyr. Dette gjør at det er en enkel måte å holde på med spesialsøk, selv i travle hverdager. Utstyret er lite og du kan ta det med deg overalt hvor du ferdes. Noe som gjør at det er enkelt å legge opp til morsomme, utfordrende og kule søk!

Det er også lagt opp slik at alle skal ha mulighet til å konkurrere i sporten, hvis dette er av interesse. Det betyr også at de hundene som er reaktive av ulike årsaker eller er lett miljøberørt, også skal ha muligheten. Konkurranse legges opp slik at alle hunder får minst mulige forstyrrelser, slik at de får de beste forutsetningene til å utføre et søk.

Søk er også med på å bygge opp og styrke relasjonen mellom hund og fører. I Nosework får du altså et godt verktøy, som er et sikkert sett å holde hunden i god form, både fysisk og mentalt.

Hos oss møter du instruktører som har god faglig bakgrunn og er utdannet som Nosework Norge instruktører.

På kurset vil blant annet lære om:

 • Hundens luktesans
 • Søksarbeid
 • Starte innlæring av søk
 • Hvordan jobbe med motivasjon til å søke
 • Hvordan luktdiskriminering fungerer
 • Lære om hundens språk og signaler
 • Lære hvordan du skal lese og forstå din hund
 • Hvordan trene inn lukt.

Dette får du på kurs hos oss:

 • Få deltagere
 • Personlig oppfølging og tilrettelegging
 • Utstyr til Nosework
 • Engasjerte instruktører med et ønske om at du skal lykkes

 

Nosework Trinn 1 oppstart 15. januar
6 uker, onsdager
Klokken 19:00-21:00
Sted: Kan variere, man er avhengig av bil (i Trondheimsområdet)
Pris: 2150,-