Nosework 17. juni - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt
Hundefryd

Nosework 17. juni

Nosework 17. juni

Nosework er sporten som gjør det enkelt å kombinere spesialsøk med hverdagen! Det er en inspirerende, morsom og utfordrende sport, som passer alle hunder. Uansett rase, alder og temperament!

Har du tenkt at spesialsøk er for de som har det som yrke som f.eks. politi og tollere? Vel, det stemmer ikke! Spesialsøk er noe alle kan prøve og Nosework er en fin sport å starte med! Den skal inspirere, utfordre og gjør spesialsøk til noe enkelt å gjøre i hverdagen. Om du har en familiehund, turkompis eller er driver med andre hundesporter, er dette noe som vil berike hundens hverdag!

Nosework er en sport som er inspirert av operative søkshunder. Her lærer hundene å bruke nesen til å finne bestemte lukter og på kurs vil du lære om hundens fantastiske luktesans og motivasjon til å søke.

På dette kurset vil du lære deg – hvordan trene hunden til å finne frem og søke etter en bestemt lukt. Her vil det være fokus på motivasjon og hvordan lese din hund på best mulig måte.

Du får et fantastisk verktøy som gjør det lett for deg å gjøre noe som foregår på hundens premisser! Hundens nese er noe de bruker aktivt, hver dag, hele livet. Derfor er det lurt og en stor fordel for alle hunder – å få bruke denne til noe!

Nosework Trinn 1 oppstart 17. juni
6 uker, onsdager
Klokken: 19:00-21:00
Sted: Kan variere. Avhengig av bil.
Pris: 2150,-

Fordeler med Nosework

Luktesansen til hundene er langt mer kompleks enn hos oss mennesker. Vi bruker ikke luktesansen aktivt, mens en hund bruker luktesansen til å navigere, finne ut og finne frem ulike ting. Nesen til hunden er alltid «på» og det å lære den å bruke den på en fornuftig måte er gøy. Det å bruke luktesansen til hunden øker livsgleden, bidrar til økt selvtillit, trygghet og hjelper på hundens selvfølelse. Med andre ord, så har det også et stort utbytte for oss å bruke hundens luktesans til noe som er morsomt for oss, men samtidig aktiviserer hunden mentalt og fysisk.

Det gir stort utbytte og passer alle hunder – kanskje ekstra godt for unghunden, de hundene som har mye ekstra energi eller er miljøpåvirket og utagerende av ulike årsaker.

Dette er en sport hvor alle hunder kan delta, selv de hundene som er reaktiv eller miljøpåvirket. Vi ser ofte at unge hunder, som har mye energi, og hunder som kan være reaktiv av ulike årsaker, får positiv effekt av å begynne med Nosework.

Hos oss møter du instruktører med god faglig bakgrunn og engasjement i sporten. Det betyr at du møter instruktører som holder seg oppdatert og stadig utfordrer seg selv til å bli bedre, slik at du kan få mest utbytte. Alle instruktørene er også godkjent Nosework Norge Instruktør, det vil si at de har gått 1-årig utdanning.

 

Dette vil du lære om på kurset:

 • Du vil få en innføring i sporten Nosework
 • Hundens fabelaktige luktesans
 • Hvordan søksarbeid fungerer og måter å bruke det på
 • Innlæring av søk i forskjellige element
 • Motivasjon i søk
 • Hva luktdiskriminering er
 • Bli bedre på hundens språk og signaler
 • Hvordan man trener inn en bestemt lukt
 • Bli god på å lese og forstå din hund
 • Hvordan trene videre på egen hånd

 

Dette får du på kurs hos oss:

 • Alt utstyr du trenger for å fortsette med Nosework
 • Engasjerte instruktører som ønsker at du og din hund lykkes
 • Få deltagere
 • God oppfølging og tilrettelegging
 • Veiledning og tips til videre trening

Vi arrangerer i tillegg gratis fellestrening i Nosework og du kan prøve deg i Trøndersk Nosework Cup 2020!

Nosework Trinn 1 oppstart 17. juni
6 uker, onsdager
Klokken: 19:00-21:00
Sted: Kan variere. Avhengig av bil.
Pris: 2150,-