Nosework 9.-10.mai - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

Nosework

Nosework 9.-10.mai

Nosework er en sport som er inspirert av operative søkshunder. Her lærer hundene å bruke nesen til å finne bestemte lukter og på kurs vil du lære om hundens fantastiske luktesans og motivasjon til å søke!

Det at hunden får bruke sin luktesans på en måte som er morsom for oss – men gir mye for hunden, er en smart måte å aktivisere hunden på i hverdagen. Å drive med søk øker livsglede i hunden, bygger selvtillit og bidrar til en trygghet i hunden. Det er en god måte å få unghunden til å bruke energien sin på noe fornuftig og er med på å bygge opp de hundene som er reaktive på grunn av usikkerhet.

Det gir også mange fordeler i forhold til vår relasjon og samarbeid med hunden. Det bygger tillatt mellom hund og eier og bidrar til et bedre samarbeid. Kort sagt, kan det å drive med spesialsøk gi deg flere fordeler i andre situasjoner. Dette er en sport som passer familiehunden eller den aktive hunden som jobber med jakt eller konkurrerer i andre sporter!

Nosework Trinn 1 helg
9. og 10.mai
Klokken 10:00-15:00 begge dager
Sted: Kan variere, man er avhengig av bil (i Trondheimsområdet)
Pris: 2150,-

Hva er fordelene?

Fordelene med å bruke luktesansen til hunden er mange! En av de tingene som er verdt å nevne med Nosework, er at det krever veldig lite utstyr. Dette gjør at du kan holde på med søk, uansett hvor du er. Om det er på fjelltur, på luftetur eller på parkeringsplassen. Når utstyret er lite, er det et enkelt sett å holde hunden i god aktivitet, selv i travle hverdager!

Hvis du skulle ha ønske om å konkurrere, er det også verdt å nevne at det skal være muligheter for alle å delta! I konkurranse vil det legges opp, etter beste evne, at alle hunder kan delta. Også de hundene som er reaktive av ulike årsaker eller blir lett påvirket av miljøet. I konkurranse skal man respektere at hundene skal inn å gjennomføre søk (som er en oppgave som krever mye) – derfor skal alle hunder få minst mulig forstyrrelser før søk, slik at man går inn med de beste forutsetningene for å gjøre godt arbeid!

Hos oss møter du instruktører som har god faglig bakgrunn og er utdannet som Nosework Norge instruktører.

På kurset vil blant annet lære om:

 • Hundens luktesans
 • Søksarbeid
 • Starte innlæring av søk
 • Hvordan jobbe med motivasjon til å søke
 • Hvordan luktdiskriminering fungerer
 • Lære om hundens språk og signaler
 • Lære hvordan du skal lese og forstå din hund
 • Hvordan trene inn lukt.

Dette får du på kurs hos oss:

 • Få deltagere
 • Personlig oppfølging og tilrettelegging
 • Utstyr til Nosework
 • Engasjerte instruktører med et ønske om at du skal lykkes

 

Vi arrangerer i tillegg gratis fellestrening i Nosework og du kan prøve deg i Trøndersk Nosework Cup 2020!

 

Nosework Trinn 1 helg
9. og 10.mai
Klokken 10:00-15:00 begge dager
Sted: Kan variere, man er avhengig av bil (i Trondheimsområdet)
Pris: 2150,-