Nosework Fellestrening 2020 - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss

Året 2020

Nosework fellestrening

Med et ønske og mål om å styrke miljøet for Noseworkere, inviterer vi til gratis fellestrening! Vi vil i året 2020 sette opp flere fellestreninger, som også vil inneholde muligheten til å delta i Trøndersk Nosework cup 2020!

I forbindelse med Nosework fellestrening og Trøndersk Nosework Cup 2020, vil vi ha en avslutning på slutten av året, hvor vi skal dele ut premier, kåre vinnere og nominerte!

Velkommen til Nosework trening!

Fellestreningene vil foregå på ulike steder.
Følg arrangementet på Facebook!

 

Nominasjoner

Formålet med cupen og fellestreningene, er å skape engasjement og godt treningsmiljø for alle som er interesserte i Nosework. For å bidra til dette, oppfordrer vi alle til å nominere personer som gjør et godt inntrykk eller sette spor. De man nominerer, må ikke delta i cupen, men være en del av fellestreningene.
Vi håper dette vil bidra til at alle vil dele egen erfaring, kunnskap og spre godt humør – slik at dette er fellestreninger som folk gleder seg til å delta på!

Humørsprederen! – Trønderske Noseworker 2020!

Den personen som sprer god stemning og bidrar til at folk føler seg hjemme. Eller er det kanskje komikeren som sprer latter i gruppen?

Læremestern! – Trønderske Noseworker 2020!

Den personen som engasjerer seg og prøver å lære bort, slik at alle kan lykkes.

Inspirerende ekvipasje – Trønderske Noseworker 2020!

Den ekvipasjen (hund og eier) som inspirerer og setter spor.

Jeg vil nominere:

Send inn din nominasjon her, eller send en direkte mail til kontakt@hundefryd.no.
Nominasjonen kan være anonym (skriv gjerne at du ikke vil at navn skal nevnes), men begrunnelsen(e) vil brukes til å kåre de ulike vinnerne!

Kåring

Det vil også være kåring av Nosework Fotografen 2020 og Årets Nosework Bilde 2020!

Trønderske Nosework Fotograf 2020!
Den «Fotografen» som poster flest bilder/videoer på Instagram av fellestreningene og cupen under hashtaggen:
#TNWC2020 #TrønderNW2020

 

Årets Trønderske Nosework Bilde 2020:
Bilde av din hund, folk, stemning – eller hva enn det skulle være som dukker opp på fellestrening. Kriteriet er at bildet må være tatt under fellestrening. Bildet kåres via avstemming på årets siste fellestrening/aktivitet. Man kan også sende inn bilde direkte til kontakt@hundefryd.no (Merk: Årets Trønderske Nosework Bilde 2020)
Eller bruke hashtaggen #TNWC2020 #TrønderNW2020

OM FELLESTRENINGENE

Dette er et initiativ fra Karin og Hanne og beror seg av hjelp og engasjement fra andre Noseworkere for at det skal fungere. I teorien er det egentrening, noe som gjør at personer må samarbeide og hjelpe hverandre for å legge opp treningen.

Vi vil gjennom året, prøve vårt beste, slik at treningene foregår på ulike områder, slik at alle får muligheten til å prøve seg på romsøk, kjøretøysøk, emballasjesøk og utendørssøk.

Har du noen tanker eller vet om plasser vi kan være? Gi oss beskjed.
På grunn av at dette arrangeres frivillig, kan det være at endringer i tid og sted kan endre seg raskt. Vi ber derfor alle om å følge med i arrangementet på Facebook.

Skulle du ikke være så aktiv på facebook, send en mail til kontakt@hundefryd.no. Da vil vi sende ut en mail med tidspunkt og sted for neste trening – og gi beskjed hvis noe skulle endre seg.

Vi håper at så mange som mulig vil bidra til at dette blir en fin arena for god trening – og et samlepunkt for flotte personer og hunder!

KJØREREGLER FOR FELLESTRENING

  • Møt opp med godt humør og et ønske om god trening for alle parter
  • Del av dine kunnskaper og utfordre deg selv og andre
  • Vis hensyn! Dette er sporten der alle skal ha mulighet til å delta, uavhengig av hvilke utfordringer en ekvipasje har.
  • Si i fra: Trenger du plass, gi beskjed.
  • Lytt: Hvis noen trenger hjelp, bidra.
  • Bruk plassen effektivt: Ta gjerne en skann over området og finn ut hvor det kan lønne seg å legge ut lukt, basert på de som deltar og hva de vil trene på. Kommer det gode lukter (eks. Løpetid), kan det være greit å planlegge søk og rekkefølge på søkene deretter.

Vi har ikke et ønske eller behov for at noen skal møte opp og bidra til sur stemning eller dårlig arbeidsro til andre ekvipasjer. Da holder du deg hjemme 🙂

Kom med konstruktive tilbakemeldinger som kan hjelpe en ekvipasje til å bli bedre og lære. Spør gjerne også om tilbakemelding fra andre, eller hjelp, slik at alle får mest mulig utbytte av treningene. Vær løsningsorientert og bidra til å møte utfordringene som kan komme.

Dette er egentrening med samarbeid: Målet er å bringe Noseworkere sammen, som kan hjelpe hverandre og bidra med sine kunnskaper. Med et godt samarbeid og et felles ønske om god trening, vil alle få godt utbytte og morsomme kvelder!

Det vil ikke være lov til å fysisk avstraffe, bevisst pålegge hunden ubehag, ved bruk av høy stemme eller truende oppførsel – uavhengig av årsak eller situasjon. Dette skal være god trening for alle parter, også hundene. Kommer frustrasjon, er det lov til å puste rolig og telle til ti – og be om hjelp. Alle hundeeiere har vært der en gang.