Valpekurs i Trondheim - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt
Hundefryd

Valpekurs 15. juni

Valpekurs i Trondheim

Valpekurs i Trondheim: En liten valp i huset er veldig koselig, men også svært krevende! Valpetiden er morsom – men de som mener at den er utfordrende, lyver!  Det er mye som skal læres. Den skal utforske og oppleve verden. Det vil ikke mangle på «gode råd». Hvem og hva skal man høre på? Det er mye en nybakt valpeeier må tenke over og forberede seg til. Hva bør man egentlig ha fokus på? Hva blir nyttig å kunne? Og hva er det som er riktig og viktig for ditt hundehold?

Valpekurs oppstart 15. juni
6 uker, tirsdager
Klokken 18:30 – 20:00
Sted: NTNU Dragvoll, Valpekurs i Trondheim
Pris: 1870,-
Annen info: Det er fordel med tilgang til bil. Har du ikke bil er det god tilgang med kollektivtransport. Ha gjerne med reisebur og tepper til valpen!

Et valpekurs skal hjelpe deg på veien, uavhengig av om dette er din første valp eller ikke. Vi skal hjelpe deg med å bygge en god relasjon med valpen.

Du skal få tips om de viktigste momentene og øvelsene som kan hjelpe dere på veien gjennom valpetiden. Å ha et godt samarbeid med valpen er viktig – den skal jo være en viktig brikke i livet ditt i mange år.

Hva valpekurset innholder vil variere, da vi tilpasser kursene etter de ekvipasjene som deltar. Det vil likevel være noen gjengangere i tema og øvelser. Dette er noen viktige grunnferdigheter det kan være lurt å ha, for å få et hundehold som fungerer i hverdagen. På valpekurs får man miljøtrening og sosialisering Visste du at forskning viser en sammenheng mellom deltagelse på valpekurs og hvor godt sosialisert/miljøtrent valpen blir? Selvfølgelig med forbehold om at man deltar på et godt valpekurs!

Dette er noen av temaene vi skal innom på valpekurs:

 • Bygge og skape samspill mellom deg og din valp
 • Læremetoder og innlæring av øvelser
 • Mental trening og hvorfor dette er viktig
 • Se på ulike fremgangsmåter og problemløsninger
 • Kontakt og samarbeid
 • Gå pent i bånd, få kontakt i båndet
 • Sosialisering og miljøtrening
 • Innkalling – starte treningen mot en sikker innkalling!
 • Roligtrening og hilsetrening
 • Ferdighetene som er viktige for deg i videre trening og hverdagen

 

Valpekurs skal være morsomt!

Kveldene er innholdsrike og fulle av informasjon. Likevel har vi fokus på at det skal være morsomt å delta på kurs – både for hund og eier! Vi mener nemlig at de beste resultatene kommer om man koser seg. Sikter man mot det morsomme, kommer man langt og man lærer mer. Det er også slik man lykkes bedre i hverdagene!

Du skal etter endt kurs sitte igjen med ny kunnskap, gode råd og tips. Det er viktig for oss at du har fått en god start med valpen og har verktøyene for veien videre mot voksen hund. Instruktørene er også tilgjengelige så lenge du har behov – slik at du alltid vet hvor du kan få støtte og råd om du trenger det!

Passer alle hundeeiere

Uansett om du har en familiehund, turvenn eller har konkrete planer om å holde på med hundesporter.
Uavhengig om dette er din første valp eller du har hatt valper flere ganger, er valpetiden ofte lik for de fleste. Det vil da også bli tatt opp relevante tema som husrenstrening, valpebiting og rutiner rundt det å ha valp. Hvorfor ulike situasjoner oppstår er også et spørsmål som går igjen – og da skal man vite hvorfor og sitte igjen med kunnskapen om å håndtere ulike situasjoner på best mulig måte.
Kurset skal gi det best mulig grunnlag som hundeeier – og ikke bare som valpeeier!

 

Valpepakke

Engasjerte instruktører, ønsker også å gi noe mer tilbake enn bare kunnskap!
Derfor jobbes det kontinuerlig med å kunne tilby en liten valpepakke for de som deltar på valpekurs – som skal inneholde nyttige og fine ting.
Selve innholdet kan variere fra kurs til kurs – men alle valpekursdeltagere mottar vår lille valpebok!
Boken fungerer som et supplement til kurset og kan være til god hjelp for deg som tar kurset. Der er flere av de relevante temaene samlet, sammen med andre nyttige tips og råd!

Valpekurs er ment til å være artig, både for deg og valpen – og er antageligvis det kurset hvor begge sitter igjen med mest læring. Etter endt kurs er målet at du sitter igjen med gode råd og tips på veien mot en voksen hund. Du har også tilgang til å stille instruktør(ene) spørsmål etter endt kurs (i alle fall gi oss en liten oppdatering – det er morsomt å følge med!).

Dette får du på valpekurs hos oss:

 • Personlig oppfølging og muligheter for å stille spørsmål
 • Skreddersydd kurs for de som deltar og mulighet til å komme med ønsker
 • Gratis valpebok med nyttige tips og råd
 • Hjelp og råd når du trenger det
 • Få deltagere og minst to engasjerte instruktører
 • Valpepakke med mange fine ting

 

Valpekurs oppstart 15. juni
6 uker, tirsdager
Klokken 18:30 – 20:00
Sted: NTNU Dragvoll, Valpekurs i Trondheim
Pris: 1870,-
Annen info: Det er fordel med tilgang til bil. Har du ikke bil er det god tilgang med kollektivtransport. Ha gjerne med reisebur og tepper til valpen!