Valpekurs 22. september - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

Valpekurs

Valpekurs 22. september

Valpetiden er herlig – men utfordrende. Alt er nytt og mye skal læres! Hva skal man trene på? Hva bør man trene på? Hva skal man høre på?
Det er mye som skjer og det kan være vanskelig å fokusere på det som er viktig for deg og ditt hundehold. Valpekurs skal hjelpe deg på veien, uavhengig av om dette er din første valp eller ikke.

Det som er viktig på valpekurs, er at du skal få de beste verktøyene for å bygge opp samspill og samarbeid. Det er viktig med en god start, med god læring, som er veien mot en god, trygg og voksen hund. Her får du et innblikk i de viktige ferdighetene, øvelsene og momentene som blir viktig for å skape et godt samarbeid og en fin hverdag med hunden.

Valpekurs oppstart 22. September
6 uker, tirsdager
Klokken 18:30-20:00
Sted: Dragvoll (NTNU)
Pris: 1870,-

Valpekursets innehold:

Innholdet på valpekurset vil variere, da vi tilpasser kursene etter de ekvipasjene som deltar. Likevel, vil det alltid være noen gjengangere i tema og øvelser. Dette er noen viktige grunnferdigheter det kan være lurt å ha, for å få et velfungerende liv med hunden. På valpekurs får man miljøtrening og sosialisering (Visste du at forskning viser en sammenheng mellom deltagelse på valpekurs og hvor godt sosialisert og miljøtrent valpen blir?).

Teori flettes inn sammen med de praktiske øvelsene og alle skal ha mulighet til å stille spørsmål. Man skal vite hvorfor man velge ulike metoder for innlæring og hvordan man praktiserer dette. Det vil bli tatt opp relevante tema, hvor man legger opp til god trening og tenker på fremtiden med hunden. Alle har uansett ulike mål, ønsker og ambisjoner med sitt hundehold – det er derfor viktig at du får løsninger som passer deg og din hverdag best.

Du skal også være sikker på at du får støtte og hjelp når du trenger det! På våre valpekurs er det få deltagere og to instruktører – og de er tilgjengelige både før, under og etter kurs!

Dette er noe av temaene vi skal igjennom:

 • Hva styrker samspillet og samarbeidet mellom deg og din valp
 • Læremetoder og innlæring av øvelser
 • Lære om mental aktivisering
 • Lære om ulike fremgangsmåter og problemløsninger
 • Trene på kontakt og samarbeid
 • Gå pent i bånd, få kontakt i båndet
 • Sosialisering
 • Miljøtrening
 • Innkalling – starte treningen mot en sikker innkalling som sitter
 • Roligtrening
 • Hilsetrening
 • Hundens språk og signaler
 • Ferdighetene som er viktige for deg i videre trening og hverdagen

 

Valpekurs passer alle hundeeiere!

Familiehund, turkamerat, jakt eller konkrete planer om forskjellige hundesporter – valpekurs passer alle! Det er en fin mulighet til å få en god start med valpen, uavhengig av din erfaring med hund før. Alle valper skal igjennom det samme – husrenstrening, valpebiting, rutiner. Det blir ofte spørsmål om situasjoner som dukker opp, som alle kjenner seg igjen i. Man skal lære seg å se situasjonene, vite hva man skal gjøre og hvorfor man velger de metodene. På den måten får du også kunnskapen som kan hjelpe deg i å håndtere ulike situasjoner som dukker opp i fremtiden, på best mulig måte.

Det er også et mål om å gi deg best mulig grunnlag som hundeeier – og ikke bare som en valpeeier!

Valpepakke

Vi jobber kontinuerlig med å kunne tilby og gi noe tilbake til alle som deltar på kurs hos oss. På valpekurs gir vi ut en overraskelsespakke – eller goodiebag – som inneholder nyttige og fine ting som kan være greit å ha! Innholdet kan variere fra kurs til kurs, men alle valpekursdeltagere mottar vår lille valpebok! Denne boken skal fungere som et supplement til kurset og forhåpentligvis være til god hjelp. Her har vi samlet noen relevante tema for deg som valpeeier og kanskje får du noen nyttige tips og råd for situasjoner som dukker opp i hverdagen!

 

Det skal være morsomt!

Kveldene er innholdsrike og fulle av informasjon. Likevel har vi fokus på at det skal være morsomt å delta på kurs – både for hund og eier! Vi mener nemlig at de beste resultatene kommer om man koser seg. Sikter man mot det morsomme, kommer man langt og man lærer mer. Det er også slik man lykkes bedre i hverdagene!

Du skal etter endt kurs sitte igjen med ny kunnskap, gode råd og tips. Det er viktig for oss at du har fått en god start med valpen og har verktøyene for veien videre mot voksen hund. Instruktørene er også tilgjengelige så lenge du har behov – slik at du alltid vet hvor du kan få støtte og råd om du trenger det!

 

Dette får du på valpekurs hos oss:

 • Få deltagere og to instruktører
 • Personlig oppfølging
 • Skreddersydd kurs for de som deltar
 • Gratis valpebok med nyttige tips og råd
 • Goodiebag med mange fine ting
 • Gavekort på veterinærtjenester på Evidensia Trondheim Dyresykehus
 • Engasjerte instruktører
 • Hjelp og råd når du trenger det

 

Valpekurs oppstart 22. September
6 uker, tirsdager
Klokken 18:30-20:00
Sted: Dragvoll (NTNU)
Pris: 1870,-