Valpekurs 23. juni - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

VALPEKURS 23. JUNI

Valpekurs 23. juni

Det er viktig med en god start sammen med det nye familiemedlemmet! På våre valpekurs starter vi jobben med å skape god kontakt, få en forståelse for valpen og skape tryggheten rundt det å være hundeeier. Målet er å begynne treningen mot en sosial, trygg og god hund som fungerer i hverdagen – uansett hvilken hverdag du har!

Med fokus på hva som er riktig og viktig for ditt hundehold, så skal du som deltager sitte igjen med god læring, nyttige råd og tips – på veien mot en voksen hund. Enten du er en erfaren hundeeier eller helt fersk, er valpekurs noe som er nyttig. Både for to og firbeinte.

Vi skal bygge et solid fundament og grunnlag som skal vare livet ut. Vi fokuserer på samspill, samarbeid og med fokus på det som er morsomt. Vi ser at hund og eiere som koser seg og har det artig, lærer mer! Derfor er dette selve nøkkelen til å få en hund som passer inn i hverdagen.

Valpekurs oppstart 23. juni
6 uker, tirsdager
Klokken 18:30-19:30
Sted: Dragvoll (NTNU)
Pris: 1970,-

Relevante tema for deg som er valpeeier

I løpet av kurset får du noen viktige kvelder som tar for seg tema som gjelder for deg som er valpeeier. Vi har planlagte tema hver kveld, samtidig som det settes av tid til å stille spørsmål eller komme med ønsker. Det er ikke alt som kan settes i faste rammer, ei heller ikke livet som valpeeier.
Det taes opp det som er relevant for kursdeltagerne der og da.

Hovedprioriteringen i valpeperioden, er at valpen skal få gode opplevelser og erfaringer. Dette gjelder også på kurs.
Vi skal skape de erfaringene som vil påvirke positivt i veien mot en trygg og voksen hund.

Teori flettes inn mellom praktiske øvelser og i pauser. Da får du godt utbytte, med å ha mulighet til å spørre om det du lurer på – og valpen en velfortjent pause. Målet er at du skal vite hvorfor man velger ulike metoder for innlæring og hvordan man utfører dette i praksis (øvelse gjør mester?).

På alle valpekurs er det få deltagere og to instruktører. Dette er for å skape best mulig oppfølging, samtidig som det gir rom til at innholdet kan skreddersys de som deltar. Du kommer med dine mål og ønsker for ditt hundehold – og derfor er det viktig at du får den infoen du trenger.
Du skal også vite at du har støtte og hjelp når du har behov, både før, under og etter kurs, hvis det er noe det er vanskelig å stille spørsmål om på kurskveldene.

Tema vi skal igjennom:

 • Skape det gode samspillet mellom deg og valpen
 • Innlæring, læremetoder og hvordan starte på ulike øvelser
 • Mental trening og utfordringer – hvorfor er dette viktig?
 • Se på ulike fremgangsmåter for øvelser
 • Fokus og kontakt; hvordan trene og opprettholde
 • Gå pent i bånd og få kontakt i båndet
 • Sosialisering
 • Miljøtrening
 • Innkalling – vite hvordan man skal trene mot en innkalling som sitter
 • Roligtrening og hvorfor dette er viktig
 • De ferdighetene som er viktige for deg (kom med innspill)

 

I tillegg får du med deg en liten valpebok som kan hjelpe deg på veien, som også nevner disse temaene.

Valpekurs passer alle hundeeiere. Er du helt fersk eller erfaren hundeeier, så er valpekurs en viktig brikke for å få på plass alle tingene man skal trene på. Det er derfor fint med litt hjelp på veien for å huske alt.

Det er enkelte øvelser vi skal igjennom, men det vil veldig ofte bli tatt opp temaer som husrenstrening, valpebiting, hvordan håndtere «raptus». Man skal lære litt om å se, lese og forstå hunden, vite hvorfor ting oppstår og hvordan man kan forhindre dette. Dette er noe som gir deg et godt grunnlag som hundeeier – også i fremtiden.

 

Valpepakke:

Alle som deltar på valpekurs hos oss mottar en overraskelsespakke. Den inneholder nyttige og flotte ting som kan være greit å ha for alle hundeeiere! Vi jobber kontinuerlig med å tilby fine pakker for alle sammen, derfor kan innholdet variere fra kurs til kurs. Innholdet består alltid av vår lille valpebok – som skal være en hjelper med nyttige tips og råd. Verdien på disse pakkene (selv om innholdet kan variere) er lik for alle.

Det skal være morsomt!

Det er mye lærdom som kommer på disse kveldene – men det er viktig at det skal være gøy å delta på kurs. For to- og firbeinte. Vi ser at de beste resultatene kommer når hund og eier har det morsomt sammen, enten på kurs eller i hverdagen.

 

Våre ønsker er at du, etter endt kurs, skal sitte igjen med ny kunnskap, inspirasjon. Du skal ha fått en god start med valpen og gode verktøy på veien mot en voksen hund! Du skal også føle deg trygg på at instruktørene er tilgjengelige så lenge du har behov, slik at du får støtte, råd og veiledning når du trenger det!

 

Dette får du på valpekurs hos oss:

 • Få deltagere
 • To instruktører
 • Personlig oppfølging
 • Gavekort på veterinærtjenester hos Evidensia Trondheim Dyresykehus
 • Valpepakke/goodiebag med mange fine ting!
 • Gratis valpebok med nyttige tips og råd
 • Engasjerte instruktører med god faglig bakgrunn
 • Hjelp og veileding når du trenger det (også etter endt kurs)
 • Forhåpentligvis morsomme kvelder med mye god lærdom!
Valpekurs oppstart 23. junii
6 uker, tirsdager
Klokken 18:30-19:30
Sted: Dragvoll (NTNU)
Pris: 1970,-