Valpekurs 4. august - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt

Hundefryd

Valpekurs

Valpekurs 4. august

Valpetiden er morsomt – men de som sier den ikke er utfordrende, lyver! Alt er nytt og mye skal læres! Derfor er det mange ting man bør tenke på og må forberede seg til. Hva bør man trene på? Hva skal man fokusere på? Hva er viktig for ditt hundehold? Valpekurs skal hjelpe deg på veien, uavhengig om dette er din første valp eller ikke!
valpekurs skal du få de beste verktøyene for å bygge opp samspill og samarbeid. Du skal få en god start, som hjelper deg på veien mot en god, trygg og snill hund som trives i hverdagen!

Her vil man også få vite de viktige ferdighetene, øvelsene og momenter som er viktige for fremtiden og få et godt samarbeid med valpen som skal være en del av ditt liv i mange år!

4. august er det oppstart av to grupper. Den ene gruppen starter klokken 18:00 og den andre klokken 20:00.

Valpekurs oppstart 4. august
6 uker, tirsdager
Klokken 18:00-19:30 / 20:00 – 21:30
Sted: Dragvoll (NTNU)
Pris: 1870,-

Hva valpekurset inneholder:

Ingen valpekurs vil være like, da vi fokuserer på å få innhold som passer ulike ekvipasjer. Uansett, vil det være noen viktige grunnferdigheter som må øves på, for at man skal få et liv med hunden som fungerer godt. På valpekurs får man miljøtrening og sosialisering (Visste du at forskning viser en sammenheng mellom deltagelse på valpekurs og hvor godt sosialisert og miljøtrent valpen blir?). Samtidig skal vi gjennom noen øvelser som er viktige å ha med seg videre.

På kveldene vil teori flettes inn i praktiske øvelser. Du skal ha mulighet til å stille spørsmål og vite hvorfor man velger ulike metoder for innlæring. Det er også viktig å vite hvordan man tar dette inn i praksis i hverdagen, som kan by på andre utfordringer enn situasjonen på kurs. Det vil bli tatt opp relevante tema, hvordan man legger opp til god trening og tenke på hvordan man skal få dette til å fungere fremover. Alle har ulike mål og ønsker med sitt hundehold – derfor er det viktig å få løsninger som passer deg. På alle valpekurs er det få deltagere og to instruktører. Du skal også vite at du har støtte og hjelp når du trenger det. Både før, under og etter kurs.

Dette er noe av temaene som dukker opp på valpekurs:

 • Hva styrker samspillet og samarbeidet mellom deg og din valp
 • Læremetoder og innlæring av øvelser
 • Lære om mental aktivisering
 • Lære om ulike fremgangsmåter og problemløsninger
 • Trene på kontakt og samarbeid
 • Gå pent i bånd, få kontakt i båndet
 • Sosialisering
 • Miljøtrening
 • Innkalling – starte treningen mot en sikker innkalling som sitter
 • Roligtrening
 • Hilsetrening
 • Hundens språk og signaler
 • Ferdighetene som er viktige for deg i videre trening og hverdagen

 

Valpekurs passer alle hundeeiere!

Enten du har som mål om å ha en familiehund, turvenn eller har konkrete planer om å holde på med hundesporter.
Uavhengig om dette er din første valp eller du har hatt valper flere ganger, er valpetiden ofte lik for de fleste. Det vil da også bli tatt opp relevante tema som husrenstrening, valpebiting og rutiner rundt det å ha valp. Hvorfor ulike situasjoner oppstår er også et spørsmål som går igjen – og da skal man vite hvorfor og sitte igjen med kunnskapen om å håndtere ulike situasjoner på best mulig måte.
Kurset skal gi det best mulig grunnlag som hundeeier – og ikke bare som valpeeier!

Valpepakke

Vi jobber kontinuerlig med å kunne tilby og gi noe tilbake til alle som deltar på kurs hos oss. På valpekurs gir vi ut en overraskelsespakke – eller goodiebag – som inneholder nyttige og fine ting som kan være greit å ha! Innholdet kan variere fra kurs til kurs, men alle valpekursdeltagere mottar vår lille valpebok! Denne boken skal fungere som et supplement til kurset og forhåpentligvis være til god hjelp. Her har vi samlet noen relevante tema for deg som valpeeier og kanskje får du noen nyttige tips og råd for situasjoner som dukker opp i hverdagen!

 

Det skal være morsomt!

Kveldene er innholdsrike og fulle av informasjon. Likevel har vi fokus på at det skal være morsomt å delta på kurs – både for hund og eier! Vi mener nemlig at de beste resultatene kommer om man koser seg. Sikter man mot det morsomme, kommer man langt og man lærer mer. Det er også slik man lykkes bedre i hverdagene!

Du skal etter endt kurs sitte igjen med ny kunnskap, gode råd og tips. Det er viktig for oss at du har fått en god start med valpen og har verktøyene for veien videre mot voksen hund. Instruktørene er også tilgjengelige så lenge du har behov – slik at du alltid vet hvor du kan få støtte og råd om du trenger det!

 

Dette får du på valpekurs hos oss:

 • Få deltagere og to instruktører
 • Personlig oppfølging
 • Skreddersydd kurs for de som deltar
 • Gratis valpebok med nyttige tips og råd
 • Goodiebag med mange fine ting
 • Gavekort på veterinærtjenester på Evidensia Trondheim Dyresykehus
 • Engasjerte instruktører
 • Hjelp og råd når du trenger det

 

Valpekurs oppstart 4. august
6 uker, tirsdager
Klokken 18:00-19:30 / 20:00 – 21:30
Sted: Dragvoll (NTNU)
Pris: 1870,-