Valpekurs 5.mai - Hundefryd

Selvstendige hundetrenere og instuktører som ønsker å spre gleden med hund! Vi samarbeider for å spre kunnskap, optimalisere og stadig forbedre kursopplevelsen. For gleden er best når den deles!

kontakt@hundefryd.no Instruktør Hanne Lereggen Johansen Instruktør Karin H. Antonsen Instruktør Henriette Hollingsholm
Følg oss
Image Alt
Hundefryd

VALPEKURS

Valpekurs 5.mai

Fått deg valp? Så stas – Gratulerer! Da går du inn i en spennende, og morsom tid. Det er mye nytt som skal læres, både for deg og for den lille firbeinte. Men hva skal man fokusere på og hvordan går man frem?

Ett av våre mål for valpekursene våre er å bygge en god relasjon mellom deg og den lille valpen. Vi synes det er viktig med en god start både for deg og valpen, og hos oss vil du ha muligheten til å komme i gang med den gode læringen mot en trygg og voksen hund!

Valpekurs oppstart 5. mai
6 uker, onsdager
Klokken 18:30 – 20:00
Sted: NTNU Dragvoll, Trondheim
Pris: 1870,-
Annen info: Det er fordel med tilgang til bil. Har du ikke bil er det god tilgang med kollektivtransport. Ha gjerne med reisebur og tepper til valpen!

Innhold på valpekurs:

På kurskveldene vil teori og praktiske øvelser flettes sammen, det vil også være et fokus på ulike løsninger på utfordringer dere kan møte i hverdagen med valp. Ingen valpekurs er like, da alle som deltar er forskjellige med ulike hunder og ulik bakgrunn, det er også forskjellig hva man ønsker å få ut av kurset og hvilke utfordringer man står ovenfor i hverdagen – kurset vil derfor bli formet av hva den enkelte trenger og ønsker. Likevel er det noen temaer vi går gjennom hver kurskveld.

Det kan være utfordrende å ta med seg det man lærer seg på kurs ut i hverdagen, da kurset er faste omgivelser og vi er der for å støtte og veilede. Derfor oppfordrer vi til å stille spørsmål både på kurskveldene, men også mellom kveldene eller etter endt kurs. Vi er tilgjengelige for dere, for vi ønsker at dere skal få den best mulig starten i livet til valpen deres. Ikke vær redd for å stille spørsmål dere lurer på, for vi ønsker at dere skal lykkes!

På valpekurs hos oss vil dere få morsomme øvelser og tilnærminger om ulike tema:

 • Bygge et godt fundament for godt samhold mellom deg og din valp.
 • Innlæring og ulike tilnærminger av ulike øvelser som det er lurt å ha i hverdagen
 • Berike hverdagen og bygge selvtillit og mestring i valpen med mental trening og aktiviteter
 • Kontaktøvelser, fokus på at valpen skal ønske å være sammen med deg.
 • Gå pent i bånd
 • Sosialisering
 • God miljøtrening
 • Starte treningen mot en sikker og god innkalling
 • Viktige elementer som rolighet, hilsetrening og andre temaer
 • Ulike ferdigheter som er viktig for deg i hverdag eller videre trening

Det er viktig for oss at både du og valpen skal trives på kurs. På kurset skal vi skape en arena for alle valper, slik at man får god miljøtrening og sosialisering med valpen mens man deltar på kurskveldene! Forskning viser en sammenheng mellom deltagelse på valpekurs og hvor godt sosialisert og miljøtrent valpen blir (men dette er avhengig av at valpen oppfatter det som god opplevelse)

Du har mulighet til å stille spørsmål på kurskveldene og mellom kurskvelder. På den måten skal du føle seg trygg på de ulike tilnærmingene og vite hvorfor man velger ulike metoder.

På kveldene vil det være teori som flettes sammen med praktiske øvelser, og ulike løsninger på utfordringer som dere kan møte i hverdagen. På kurs er omgivelsene faste og vi er der for å støtte og veilede. Det som er utfordrende, er å ta med seg det man lærer på kurs, ut i hverdagen. Det kan derfor lønne seg å stille spørsmål både på kurskveldene, men også mellom kurskveldene eller etter endt kurs. Vi ønsker at dere skal få en best mulig start i livet med din hund!

Valpekurs – passer for?

 • Alle hunder mellom 8 uker og 7 måneder
 • Familiehunden, turkameraten, sportshunden eller om du har andre planer for hunden.
 • For deg som ønsker å få nyttig erfaring som valpeeier (uavhengig om du har hatt hund tidligere)

  Det er også viktig å tenke på at man ikke bare skal få tips om å være en god valpeeier – men en god hundeeier!

Flott valpepakke!

Vi kan trygt si at Hundefryd består av engasjerte instruktører, for de instruktørene du møter på kurs vil gjerne gi noe annet tilbake enn bare kunnskap! Vi ønsker nemlig å inspirere dere til å være den beste hundeeieren for akkurat din hund, derfor jobber instruktørene kontinuerlig med å kunne tilby en flott valpepakke for de som deltar på valpekurs. Innholdet kan variere fra kurs til kurs, men målet er at det skal inneholde noe som er nyttig og inspirerer til videre trening hjemme. Du vil alltid motta vår lille valpebok. Boken skal fungere som et supplement til kurset, der flere av temaene vi tar opp på kurs er samlet, samtidig som du finner andre nyttige tips og råd du kanskje får bruk for.

Bra – for hund og eier!

Kurskveldene kan være svært innholdsrike både for valpen og deg som eier. Mye informasjon skal formidles, men det skal likevel være morsomt å delta på kurs! Både for hund og eier!
Vi ser at de beste resultatene kommer når man koser seg og har det morsomt sammen med valpen. Da lærer man mer og har det artigere i hverdagen!

Dette får du på valpekurs hos oss:

 • Få deltagere og minst to engasjerte instruktører
 • Personlig oppfølging og muligheter for å stille spørsmål på kurskveldene, underveis i kurset eller etter endt kurs.
 • Skreddersydd kurs for de som deltar og mulighet til å komme med ønsker om innhold
 • Vår egen valpebok med nyttige tips og råd
 • Valpepakke med fine ting til inspirasjon og motivasjon
 • Hjelp og råd når du trenger det
 • Gode og morsomme erfaringer for din valp!

 

Valpekurs oppstart 5. mai
6 uker, onsdager
Klokken 18:30 – 20:00
Sted: NTNU Dragvoll, Trondheim
Pris: 1870,-
Annen info: Det er fordel med tilgang til bil. Har du ikke bil er det god tilgang med kollektivtransport. Ha gjerne med reisebur og tepper til valpen!